Атаката с дрон срещу Кремъл този месец вероятно е била организирана

...
Атаката с дрон срещу Кремъл този месец вероятно е била организирана
Коментари Харесай

Пентагона: Атаката с дрон срещу Кремъл вероятно била организирана от Украйна

Атаката с дрон против Кремъл този месец вероятно е била проведена от някой от специфичните военни или разследващи елементи на Украйна, демонстрират данни на американски шпионски организации, написа New York Times.

Нападението стана на 3 май - няколко дни преди упования церемониал на успеха на 9 май и предзвика остри реакции на всички равнища в Москва.

Вестникът сподели, че офанзивата наподобява е била част от поредност от секрети интервенции, които предиздвикали чиновници в Съединените щати - най-големият снабдител на военно съоръжение в Украйна - да се усещат неловко.

Оценката на Съединени американски щати се основава на прихванати съветски и украински връзки, написа вестникът.

Допускането се основава на прехвнатаи украинси разговори в които публични лица споделиха, че считат, че тяхната страна е виновна за офанзивата, а също по този начин прихванаха съветски връзки, които демонстрират, че това не е някаква интервенция под подправен флаг от страна на Русия, добави той.

Американски чиновници споделиха, че не имат вяра, че украинският президент Володимир Зеленски утвърждава всички секрети интервенции, написа вестникът. Не е ясно доколко той е наясно с сходни интервенции авансово, споделиха формалните лица.

Русия упрекна Украйна, че се е пробвала да убие съветския президент Владимир Путин в офанзивата. Зеленски неотложно отхвърли всякаква украинска интервенция.

Кремъл сподели, че Съединените щати стоят зад офанзивата с дрон, мнение, което Вашингтон отхвърли като неуместно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР